„Danubius Food Planet“ od 11. maja do 3. juna na Trgu slobode

Objavljena

Kompanija Danubius proslaviće svojih jubilarnih 100 godna postojanja na Festivalu nacionalnih kuhinja "Danubius Food Planet", koji će biti održan od 11. maja do 3. juna u Novom Sadu. Posetioci će imati priliku da uživaju u bogatom i raznovrsnom programu festivala kao i u specijalitetima različitih nacionalnih kuhinja.

Tim povodom u Gradskoj kući održana je konferencija za novinare na kojoj su učestvovali član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević, direktor "Danubiusa" Predrag Marković, predstavnica "Color Media Communications" Ivana Tomić, kao i Milena Biga iz kompanije "Ninamedia".

Jedan od partnera festivala je kompanija "Danubius" a njen direktor Predrag Marković naglasio je da će ove godine ta kompanija proslaviti 100 godina postojanja, kao i to da je ovaj festival idealna prilika da jubilarni rođendan proslave u svom gradu sa Novosađanima.

"Tematika festivala je promovisanje nacionalnih kuhinja zemalja iz čitavog sveta, te iz tog razloga smatramo da i Srbija treba da predstavi ono najbolje što ima. Sama stogodišnja istorija "Danubiusa" je izuzetno bogata, stoga ćemo predstaviti izložbu arhivskih fotografija koja dočarava kako se nekada živelo i radilo u "Danubiusu", naglasio je Predrag Marković.

"Otvaranje festivala zakazano je za petak, 11. maj sa početkom u 17 časova, a prva zemlja koja će se predstaviti biće Crna Gora. Posetioci će imati prilike da probaju specijalitete različitih nacionalnih kuhinja, upoznaju kulturnu baštinu tih zemlje, kao i da uživaju u njihovoj tradicionalnoj i savremenoj muzici", istakla je Ivana Tomić iz "Color Media Communications".

"Drago mi je što danas najavljujemo drugi festival "Food Planet", s obzirom na to da je prošlogodišnji festival protekao u najboljoj atmosferi i bio jedan od zapaženijih. Ovo je dobra prilika da se predstave strane ambasade i privredne komore sa nacionalnim kuhinjama i kulturnim baštinama zemalja iz kojih dolaze. Želimo da u svet pošaljemo lepu sliku iz Novog Sada, a posebno nam je drago što turistički pokazatelji govore da strani turisti sve više dolaze u naš grad", rekao je Milorad Radojević i dodao da je pomenuti festival početak sezone letnjih manifestacija kao i to da TONS od ponedeljka kreće u kampanju promocije letnje sezone.

Predstavnica kompanije "Ninamedia" Milena Biga istаklа dа ćе sе tоkоm 23 dаnа nа Тrgu slоbоdе, Nоvоsаđаnimа i gоstimа, svаkоg dаnа prеdstаvlјаti drugа zеmlја, i dоdаlа dа ćе оvе gоdinе prоgrаm fеstivаlа biti bоgаtiјi i rаznоvrsniјi.