Kvalitet

Zahvaljujući pažljivom izboru sirovina i novoj tehnologiji, obezbeđen je visok kvalitet proizvoda koji zadovoljava i najstrože kriterijume i standarde kvaliteta i zdravstvene ispravnosti hrane.  Proizvodi ne sadrže genetski modifikovane organizme - GMO.

"Danubius“ posluje u skladu sa zahtevima standarda IFS7 čime je obezbeđen i garantovan kvalitet proizvoda i usluga. IFS7 je najnovije izdanje standarda za kvalitet i bezbednost hrane, sa najvećim renomeom i medjunarodnim priznanjem. 

„Danubius“ poseduje sopstvenu Službu kvaliteta i bezbednosti proizvoda i laboratoriju za ispitivanje kvaliteta. Laboratorija je opremljena aparatima marke –Chopin i Perten i Brabender, su zastupljeni u većini evropskih zemalja.

U laboratoriji se obavlja kontrola procesa, kontrola gotovog proizvoda i vrlo važna kontrola prijema sirovine i repromaterijala. Uvedeni su novi sistem sledljivosti i lot oznaka na finalnim proizvodima.

Veliki akcenat je stavljen na kontrolu rada kontrolne sertifikovane kuće i određivanje reoloških osobina pšenice.

Zahvaljujući unapređenom načinu kontrole kvaliteta i uvedenim najsavremenijim tehnološkim rešenjima (Buhler, Fava, Bosch, Chopin, Perten...), kvalitet testenine je na najvišem nivou, kao i zdravstvena bezbednost testenine i brašna.