O nama

U središtu vojvođanske žitnice, Novom Sadu, na raskršću vodenog, drumskog i železničkog saobraćaja “Danubius” impresionira grandioznošću, tradicijom i nadaleko poznatim kvalitetom mlinskih proizvoda i testenina.

"Danubius“ raspolaže silosom kapaciteta 65.000t, koji je potpuno osposobljen za skladištenje i sušenje žitarica, kao i za tranzitne poslove – prijem, utovar, istovar i otpremu kamionima, vagonima i brodovima.

Moderan mlin sa kompjuterskim vođenjem, proizvede dnevno 300 tona najkvalitetnijeg brašna različitih vrsta, za sve namene. Fabrika testenina, kapaciteta 15.000 tona godišnje, sa iskustvom od 1918. godine, proizvodi sve vrste testenina. Zahvaljujući kvalitetu prirodnih sirovina i novoj tehnologiji obezbeđen je visok kvalitet proizvoda koji zadovoljava i najstrožije kriterijume i standarde kvaliteta i zdravstvene ispravnosti hrane a proizvodi ne sadrže genetski modifikovane organizme GMO.

"Danubius“ posluje u skladu sa zahtevima standarda IFS, čime je obezbeđen i garantovan kvalitet proizvoda i usluga na koji se “Danubius“ svojom politikom kvaliteta obavezao.

 

POLITIKA ZDRAVSTVENE BEZBEDNOSTI  PROIZVODA

 

„Danubius“ d.o.o. Novi Sad, kao članica Delta Holdinga, usvaja i poštuje korporativne vrednosti kompanije.

Bezbednost prehrambenih proizvoda obezbeđujemo primenom priznatih međunarodnih standarda – GFSI (Svetska inicijativa za bezbednost hrane).

Na samom početku lanca proizvodnje, bezbednost postižemo pažljivim izborom sirovina, dobavljača i uspostavljanjem kvalitetnih partnerskih odnosa sa njima.

Neprekidnom obukom i usavršavanjem svih zaposlenih obezbeđujemo kvalitetan i bezbedan proizvod.

Namera nam je da ulažemo u tehničko-tehnološki razvoj i unapređenje, da stalno povećavamo ekonomičnost, produktivnost i rentabilnost.

Naše glavno opredeljenje je ispunjenje zahteva naših potrošača, praćenjem preko zadovoljstva korisnika naših proizvoda.

 

„Danubius“ d.o.o. Novi Sad svojim resursima, aktivnostima i uslugama doprinosi očuvanju životne i radne sredine u sopstvenom okruženju.

Delatnosti i kapaciteti

„Danubius“ raspolaže silosom kapaciteta 65.000 tona, koji je potpuno osposobljen za skladištenje i sušenje žitarica, kao i za tranzitne poslove - prijem, utovar, istovar i otprema kamionima, vagonima i brodovima.

Savremeni mlin sa kompjuterskim vođenjem, samelje dnevno 300 tona najkvalitetnije pšenice i proizvede različite vrste brašna, za sve namene.

Fabrika testenina, kapaciteta 15.000 tona godišnje, proizvodi sve vrste testenina.

Poslovni partneri i tržišta

„Danubius“ u Srbiji posluje sa poznatim kompanijama: Delhaize, Mercator, Univerexport, Idea, Dis, Metro Cash and Carry, Aman, Luki, DTL, SwissLion, Bambi, Jaffa i drugima.

Posebnu pažnju „Danubius“ posvećuje poslovanju sa ino partnerima. Naše proizvode možete naći u Crnoj Gori, BiH, Makedoniji, Albaniji.

Prema istraživanjima agencije Retail Zoom, „Danubius“ zauzima lidersku poziciju na tržištu testenina u Srbiji sa tržišnim učešćem od 32% i takođe lidersku poziciju na tržištu brašna sa čak 45% tržišnog učešća.

Ljudski resursi

Timski duh, povezanost i visoka motivisanost zaposlenih garancija su kvaliteta proizvodnje i pružanja usluga, a time i uspeha i održivog razvoja „Danubiusa“.

Ulaganje u usavršavanje zaposlenih je prioritet „Danubiusa“.

Istorijat

Davne 1918. godine „Danubius“ je osnovan kao fabrika keksa i testenina. Tako posluje do 1955. a 1959. godine organizaciono prelazi u "Mlinpred".

1979. godine „Danubius“ počinje da posluje u okviru "Mlinpek"-a. Godine 1983. kao fabrika keksa i testenina zajedno sa mlinom Vojvodina ulazi u sastav "AIK Novi Sad". Od društvenog preduzeća 1990. godine postaje deoničarsko društvo.

Prekretnica u bogatoj istoriji „Danubius“ je 2006. godina kada ulazi u sastav Delta Agrara, čija je članica i danas.

VIDEO